Dondiede

Dondiede | Donnerhall X Furioso Z

Een staatspremie merrie van de wereld beroemde Donnerhall. 
Op de test kreeg zij voor het in vrij bewegen een 7,33 gemiddeld (gemiddelde andere merrie’s 7,18). Bereden een 7 (gemiddelde andere merrie’s 7,16). Vrij springen een 7,5 (gemiddelde andere merrie’s 7,25). Met een vreemde ruiter bereden een 8 (gemiddelde andere merrie’s 7,41).

Aan moederszijde voert Dondiede een grote hoeveelheid bloed via de hengst Furioso Z.
Dondiede is op elfjarige leeftijd bij ons gekomen.

Donnerhall is een legende. Hij is bekend als Grand-Prix-sportpaard én als dekhengst met meer dan 160 goedgekeurde zonen. Deze twee taken wist de hengst prima te combineren. Met zijn vaste amazone Karin Rehbein behaalde de donkere vos vele goede internationale resultaten.

Furioso: de hengst werd in 1967 goedgekeurd voor het Oldenburg-stamboek en won zijn 100-daagse test in 1968 in Westercelle. Hij was ongelooflijk invloedrijk op het ras Oldenburg, dat zijn volbloed-bloedlijnen door zijn vader gebruikte om een moderner type sportpaard te introduceren zonder zijn toevlucht te nemen tot een pure volbloed. Bekend als de "Stamp Stallion", omdat zijn nakomelingen zijn 'zeer goede voeten en benen, zijn uitstekende nek en schouder, opvallende gevlekte kastanjebruine vacht met vlasstaart en witte aftekeningen' verkreeg, werd Furioso II later goedgekeurd voor het Hannoveraanse Rijnland, en Westfaalse stamboeken.

Op basis van het verdiende geld van zijn nakomelingen was Furioso II van 1979 tot 1989 de bestverkopende hengst in Duitsland. In 1990 was hij de beste producent van dressuurpaarden. Tijdens zijn leven produceerde de hengst meer dan 200 premie merries en minstens 70 goedgekeurde zonen

Nakomelingen

Extreme 

Jazz x Donnerhall

2009 - Ruin - 1.70m

Z2 Dressuur

Happy Valentines

Fuerstenball x Donnerhall

2012 - Hengst

Fidiede

Tango x Donnerhall

2010 - Merrie - 1.67

PROK

Verkocht naar het buitenland

Giovanni

Uphill x Donnerhall 

2011 - hengst 

Joëmi diede

Fokmerrie in ons bezit

Veulen Maart 2018: Ferdinand

 Fuerstenball x Donnerhall

2014 - Merrie

Londiede

For Romance x Donnerhall

Merrie - 2015